Büyük restorasyonlar, tamiratlar dışında, binaların belli periyodlarla yapılacak küçük bakımları sizi büyük harcamalardan kurtarabilir.
Düzenli olarak yapılan bakım ve onarım çalışmalarıyla binaların ömrünü artırabilir, büyük harcamalardan kurtulabilirsiniz. Özellikle bazı üniteler, yapının diğer bölümlerine oranla daha hassastır ve daha özenli bir bakım gerektirir. Bu konuda uzmanlardan yardım isteyebileceğiniz gibi pratik bazı çalışmaları siz de yapabilirsiniz.
Çatı Kırık ya da yosun bağlamış kiremitler, yağmur sularının içeri sızıntı yaptığı çatı pencereleri, suyun yol bulup girdiği ince çatlaklar, çatı katı ve izolasyon sistemini yıpratır. Düzenli bakımı yapılmış sağlam bir çatıda bunlar olmayacaktır.
Duvar
Alev testinden geçirin
-
Binanın yüzeyine ateş değdiğinde yüzey yumuşarsa, dış cephe plastik bir malzemeyle kaplanmış demektir. Bu malzeme bozulup eskidiğinde, tekrar aynı cinsten bir malzemeyle kaplanabilir. Eğer bu kaplama cinsini değiştirmek istiyorsanız önce cepheyi mevcut kaplamadan arındırmalısınız.
-
Eğer cephedeki kaplama, ateşe karşı tepkisiz kalıyor ve tornavidayla üzerine baskı yapıldığında çizilmiyorsa, yüzeyin kireçten bir sıvayla kaplandığı anlaşılır; aynı türden bir sıvayla onarılır.
Su testi uygulayın
-
Su akıp giderse; duvarda bir sorun yok demektir.
-
Su yüzeyde damla damla birikirse; onarım yapılması gerektiğinin sinyalidir. Duvara uygulanacak sıva ya da boya işlemi ancak bu onarım bittikten sonra yapılmalıdır.
-
Duvar, suyu 5 dakikadan daha kısa bir sürede emerse; sızıntı olduğu anlaşılır ve hemen onarıma geçilmesi gerekir.
Tornavida testinden geçirin
|