ANASAYFA        Hesap Makinesi    Birim Çevirileri      Birim Fiyat Kitapları     Tablolar    Formüller     Veritabanı     Kanun ve Yönetmelikler     Özgeçmiş  
 ANASAYFA
 İnşaat Sözlüğü
 İnşaat Makaleleri
 Yapı İnşaat Haberleri
 İnşaat Kariyer
 Resim Galerisi
 İnşaat Forumu

Kullanıcı Girişi
 Sitede 134 ziyaretci var

Giriş Sayfası Yap





  
Makaleler

TESİSAT İŞLERİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKEN KONULAR

1.İnşaatçılara uyarılar

1.1 Islak hacim duvarlarındaki borular olanağı varsa, fayans kaplı değil sıvalı tarafa getirilmelidir ki  herhangi bir sızdırma çabucak kendini göstersin,onarılması kolay ve ucuz olsun.
1.2 Boruların dikine duvar geçişlerde ek yapılmamalı, kaplama altında gereksiz eklerden kaçınılmalıdır.Zorunlu vanalar kolayca onarılabilmeleri için kaplama içinde değil dışında  ya da sıvalı kısımlarda olmalıdır.
1.3 Gömme boru kanalları kaba sıvadan sonra açılmalıdırki gereğinde  çok dışarda  ya da içeride kalmasın, musluk vb. bağlantılarında  dert çıkmasın. Tavana kadar kaplama yapılacak duvarlarda bile- tamamen çimentolu olarak – bu kaba sıva yapılmalıdır. (Borular döşendikten sonra yerleri önce kaba harçla doldurulup iyice kuruduktan sonra ince sıva yapılmalıdır,yoksa çatlar).
1.4 Kaplama ya da sıva altında kalan, banyo soğuk su boruları, yoğunlaşmadan ileri gelen  rutubetle korozyona  uğramamaları için yalıtkan bir gömlek içine alınmalıdır.
1.5 Genleşme olanağı sağlamak üzere sıcak su boru çevrelerine bitümlü karton ya da en azından çimento torbası sarılarak harç ile doğrudan bağlantıları kesilmelidir.
1.6 Kalorifer boruları, özellikle döşemelerde geçişlerde çürümemeleri  ve çıtıt çıtır sesler çıkartmadan rahatça genleşebilmeleri için çinkodan  ya da bir boy büyük borudan zıvana içine alınmalıdır. Banyo vb. gibi ıslak ya da su dökülerek yıkanmaları olası  mahallerde bu zıvanalar yalnız borudan olur ve alt kata su inmemesi için döşemeden 4-5 cm yüksek tutulur, boru ile zıvana (kovan) arası üst ağızda plastik bir gereçle kapatılır.
1.7 Borular basınç deneyi yapılmadan boyanmamalı, sıva ya da kaplama ile örtülmemelidir.
1.8 Pik borular bitimle kaplanmadan önce gözle ve madeni bir cisimle vurarak kontrol edilmelidir. Açıkta kalacak pikler boya tutturabilmek için dıştan bitümlenmemelidir, bitümlü iseler boyanmada......

>> Makaleninin tamamını görebilmek için üye olmalısınız.


    


Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2005
Yazar : Y.Mimar Firüzan Baytop
Makale Okunma Sayısı: 9430


Makale Konuları
  • Makale Anasayfa
  •  
    Ahşap Yapılar(21) 
    Betonarme(24) 
    Bilgisayar Programları(1) 
    Çelik Yapılar(13) 
    Deprem(25) 
    Diğer(17) 
    Finansal Yönetim(19) 
    Mimari(11) 
    Müh.jeolojisi(7) 
    Pratik Bilgiler(50) 
    Su Kay./yap.(20) 
    Şantiye Yönetimi(9) 
    Topoğrafya(1) 
    Ulaştırma(13) 
    Yapı Elemanları(7) 
    Yapı Fiziği(29) 
    Yapı İşletmesi(21) 
    Yapı Makinaları(2) 
    Yapı Malzemesi(33) 
    Yapı Statiği(2) 
    Zemin Mekaniği(12) 

    BİLGİ
     Toplam Makale Sayısı:337
    Sayfa 0.0126 sn.'de yüklendi...


    SPONSOR FİRMALAR :    Firma Rehberi - İnşaat Firmaları - Alışveriş -